dsc 0840 1 | Domestic Science
  • Set
    478

Ja, det er jo ikke en sauce, men det er et fandens godt alternativ.

Der er den hurtige og den rigtig hurtige.

Der hurtige bearnaisesmør er lavet på en rigtig hjemmelavet bearnaiseessens, hvilket er rigtig nemt. Lidt hvidvinseddike, løg, estragon, salt og peber får et lille opkog og lidt simretid i en kasserole. Voilá bearnaiseessens.

Den rigtig hurtige er hvidvindseddike direkte fra flasken i stedet for essensen. Smørret får stadig den samme skarpe og syrlige smag, som bliver piftet op med estragonens bitterhed og anissmag. Voilá bearnaiseessens.

Det er da hurtige sauce-agtig-tinge-linge-dinge-tingest til bøffen!

 

2 personer – jeg kender også nogen, hvor denne portion kun rækker til én person…

 

100 g Semi-blødt smør.

1-2 spsk Bearnaiseessens. Evt. hvidvinseddike. 

1 tsk Fransk estragon.

1/2 tsk Salt.

Lidt friskkværnet peber.

 

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og mas godt igennem med en gaffel.
  2. Når ingredienserne er mast godt og grundigt sammen, formes smørret i kugler med to spiseskeer og sættes på en tallerken. Sæt husholdningsfilm over tallerkenen og stil på køl eller frys.

Hvis det skal se rigtig lækkert ud, kan du smide smørret i en sprøjtepose med en stjernetylle. Sprøjte smørret ud i små toppe på en tallerken – på køl eller frys med dem.

 

dsc 0836 | Domestic Science
Det hele i en skål, og så er det ellers bare med at mase løs med en gaffel.

Herfra er det bare en klar bearnaisesmør på bøffen eller en lun kartoffel, og smørret vil smelt ud over råvarerne. Uhmmm, det er for lækkert.

Det jeg også elsker ved denne lille tilbehør er, at hvis du har noget smør i overskud, kan det bare smides på frys i noget husholdningsfilm. Så har du allerede sauce-agtig-tinge-linge-dinge-tingest klar til næste gang de ikke orker at lave sauce.

 

dsc 0837 1 | Domestic Science
Her er bearnaisesmørret på en omgang Bøf i folie, men forestil dig en saftig, rosastegt lørdagsbøf på tallerkenen

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide